A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Із сесії Бориспільської районної ради. ЩОБ ВНЕСТИ ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ, ПОТРІБНІ ДВА СЕСІЙНІ ДНІ

Дата: 30.05.2019 10:39
Кількість переглядів: 427

28 травня після тривалої перерви відбулося чергове засідання 29 сесії районної ради. До прийняття важливих рішень долучилося 30 із 34-их районних обранців. Головував на пленарному засіданні Владислав Байчас. Перед затвердженням порядку денного до депутатів звернувся головуючий, запропонувавши провести сесію у два етапи, мотивуючи тим, що потрібен час для доопрацювання питання щодо внесення змін до районного бюджету. Депутати підтримали пропозицію та прийняли рішення не закривати сесію.

ДЕПУТАТСЬКІ ФРАКЦІЇ ПРИПИНИЛИ ІСНУВАННЯ

На початку сесії заступник голови районної ради Іван Недогибченко поінформував про те, що на адресу голови райради надійшли повідомлення від  керівників фракцій політичних партій «Наш край» та БПП «Солідарність» про розпуск  фракцій вищеназваних партій у Бориспільській районній раді.

НАЙНАГАЛЬНІШЕ – ПІДГОТОВКА ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш звітувала про виконання районного бюджету за I квартал поточного року, наголосивши, що бюджет перевиконано на 25 млн грн. Досить тривалий час дискутували щодо видаткової частини районного бюджету. За I квартал перевиконання становить – 25 млн, у квітні – близько 10 млн, тому й постало питання, куди спрямувати ці кошти. Зрозуміло, що на вирішення найнагальніших питань.

І. Недогибченко зауважив: « Одне з нагальних питань, що визріло нещодавно, – підготовка до нового опалювального сезону. ТОВ «Укртепло» звернулося до голови РДА з офіційним листом про припинення діяльності на території району. Минулого тижня В. Байчас збирав сільських голів, аби обговорити подальші дії щодо постачання тепла, зокрема і на місцях з новими надавачами послуг. Також вирішували, чи достатньо буде коштів сільського бюджету, аби налагодити нормальну роботу котелень, чи, можливо, потрібні будуть кошти районного бюджету для відновлення цього процесу. Оскільки залишити котельні в тому стані в якому вони є нині, неможливо».

Наприкінці тижня сільські голови і нові постачальники тепла знову зберуться, щоб остаточно вирішити подальші дії.

Тож за результатами засідання постійної бюджетної комісії та президії прийнято рішення внести зміни до районного бюджету виключно в частині отриманих субвенцій від сільських бюджетів до районного бюджету на утримання бюджетних установ і закладів, які розміщені на території сільських рад. Сума таких надходжень становить 20 млн 107,9 тис. грн.

ДЛЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ «ПЕРВИНКИ»

Депутати затвердили Програму розвитку КНП «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» в частині надання невідкладної медичної допомоги жителям району – функціонування кабінетів надання медичної допомоги  у Петропавлівському та Глибокому: закупівля пального для автомобілів та придбання витратних медичних матеріалів.

НЕ МЕНШ ВАЖЛИВІ, ІНШІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО

Затвердили проект землеустрою щодо встановлення меж Іванкова. Площа села за рахунок земель, що перебувають у приватній власності, збільшилася на 288 гектарів.

Спільним рішенням прийняли у власність територіальної громади сіл Бориспільського району дитячий будинок сімейного типу в селі Ревному. Кілька десятків років тому цей заклад було збудовано за кошти районного бюджету, та свідоцтво власності він не мав, оскільки знаходився на балансі у районному відділі освіти.

Звільнили за угодою сторін директора  КП «Бориспільський районний діагностичний центр» Людмилу Кулик.

29 сесія районної ради продовжить свою роботу орієнтовно 6 червня.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано