A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У районі відремонтують сільські медичні заклади

Дата: 07.09.2016 10:34
Кількість переглядів: 933

Денис Хурса, головний лікар КМЗ БРР «БЦПМСД», поінформував, що до складу КМЗ БРР «Бориспільського центру первинної медико-санітарної допомоги» сьогодні входять 13 сільських лікарських амбулаторій ЗПСМ, три міські лікарські амбулаторії ЗПСМ м.Бориспіль та 17 фельдшерських пунктів району.  З  1 березня 2016 року до центру входить служба невідкладної медичної допомоги  (2 бригади). Первинну медичну допомогу населенню надають 62 лікарів та 138 особи середнього медичного персоналу, серед яких 20 лікарів та 83 особи середнього медичного персоналу працюють в сільській місцевості.Забезпеченість медичним персоналом загалом по ЦПМСД – 96,9%, серед них лікарями – 96,5%, середнім медперсоналом – 97%, молодшим м/п – 100%, інші – 92,9.

Задля покращення матеріально-технічного стану МА ЗПСМ та ФАП та покращення якості надання медичної допомоги населенню Бориспільського району та міста Бориспіль проведено закупівлю обладнання в 2015 на 1 424 999,73 грн., яке суттєво поліпшило якість та доступність надання медичної допомоги жителям Бориспільського району. Та закупівлю медичного обладнання в 2016 році на суму 283,8 грн. за заявками потребами лікарів амбулаторій та ФАПів. Наразі  залишається гострою проблема забезпечення кадрами в селах.  Через відсутність кадрів не функціонують фельдшерські пункти у селах Васильки, В. Стариця, Петропавлівське. Також відсутні лікарі в медичних амбулаторіях району в селах: Проліски та Мирне. А основною причиною є відсутність житла для медпрацівників адже його наявність є вирішальною в направленні на роботу ДОЗ КОДА молодих спеціалістів.

Для вирішення в тому числі цього питання в 2013 році було затверджено Програму місцевих стимулів  для медичних працівників Бориспільського району на 2013-2015роки, та поновлено програму в 2016 році основним завданням якої є:покращення  якості надання медичних послуг населенню за рахунок підвищення ефективності роботи та покращення соціального захисту медичних працівників.

у 2016 році адміністрацією центру розроблено та подано на розгляд та затвердження до Бориспільської РДА, Бориспільської РР, Бориспільської МА програму «Розвитку КМЗ БРР «Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги»» на 2016-2018 роки. Основними завданнями якої є: Поліпшення матеріально-технічної бази та умов праці в КМЗ БРР «БЦПМСД» (ремонт існуючих приміщень МА ЗПСМ та ФАП), облаштування робочих місць медичних працівників персональними комп’ютерами та оргтехнікою, Забезпечення придбання медичного обладнання, м’якого та твердого інвентарю (кушетки, стільці, столи) в медичні заклади центру. Закупівлю легкових автомобілів для забезпечення належного функціонування служби невідкладної медичної допомоги яка з 01.03.2016 знаходиться в складі центру.

Щодо забезпечення автотранспортом КМЗ БРР «БЦПМСД» налічується 18 автомобілів, з них орендованих 4 в селах: Іванків, Гнідин, Сеньківка, Дударків.

Без транспорту на сьогоднішній день залишаються амбулаторії сіл Проліски, Ревне, Сошників, Мирне, Гора.

Адже транспорт впливає на оперативність та ефективність надання невідкладної допомоги на місцях, центр ПМСД обслуговує щорічно 60 000 невідкладних викликів на дому. Щодо прийомів амбулаторних хворих на рік за 2015 рік та 2016 рік – 250 000. Проліковані в стаціонарі на дому понад 4600 осіб.

Згідно програми закуплено 3 легкові автомобілі  ЗАЗ«Сенс» для надання невідкладної допомоги населенню.

Не дивлячись на фінансові труднощі в 2014 році було відкрито приміщення міської амбулаторії ЗПСМ (УМБ-17) за рахунок міського бюджету, яку реорганізовано в амбулаторію ЗПСМ №3 м.Бориспіль. Завершено ремонт та введено в експлуатацію нове приміщення фельдшерського пункту с.Перегуди.

В 2016 році планується ремонт медичних закладів в селах: Гора, Глибоке, Мартусівка, В.Олександрівка, Проліски, Сеньківка, Кірове, Галавурів, Ревне, Кийлів на які отримано проектно-кошторисну документацію та подано до Бориспільської РДА

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано