A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

КУЛЬТУРНА ДИПЛОМАТІЯ: ЯК «ЧЕРЕШЕНЬКА» У РУМУНІЇ КОЛЯДУВАЛА

Дата: 17.01.2020 10:33
Кількість переглядів: 377

Колектив «Черешенька» з Великої Стариці розширює культурні горизонти – їх колядки та кавери цього року мали нагоду почути в Румунії.

«І аплодували, і дякували, і на відео знімали», – розповідає наставниця і солістка колективу Зоя Тимченко.

Більше про закордонну поїздку та зустріч з українцями Румунії вона розповіла журналістам «ТС».

«11 січня на запрошення Союзу українців Румунії за сприяння народного артиста України, телеведучого, пісняра Мар’яна Гаденка гурт «Черешенька» відвідав місто Сігета (Мармація, повіт Марамуреш) з метою участі у 27-му Міжнародному фестивалі колядок та зимових обрядів українців Румунії. Зустріч була дуже щира», – розповідає співачка.

За її словами, на фестиваль колядок приїздить багато колективів з усієї Румунії, а от з України цього року було лише чотири.

Захід також відвідали почесні гості – посол України в Румунії Олександр Баньков та голова СУРу (Союз українців Румунії) і депутат парламенту Румунії Микола-Мирослав Петрецький.

«Перед початком фестивалю колективи зібрались в українській церкві, де виконували колядки, слухали службу. Нам випала честь колядувати першими. А потім була хода і фестиваль, який тривав близько п’яти годин, адже зібралося близько 800 учасників», – розповідає З. Тимченко.

«Черешенька» на заході представила колядки «Добрий вечір тобі, пане-господарю», «Святая Варвара», а також кавер на традиційну пісню «Нова радість стала».

«Людям дуже сподобалося, нам аплодували і записували на відео, а потім підходили і дякували, бо такої колядки ніколи не чули. Особливо приємно було почути слова подяки від посла та голови СУРу. Ми теж маємо подякувати нашим меценатам, які допомогли організувати поїздку, це – в. о. голови Сеньківської сільської ради Людмила Волкова, фермер Володимир Чубук, депутат райради Андрій Величенко, а ще наш великий друг Мар’ян Гаденко, який нас завжди підтримує», – додала З. Тимченко.

До слова, відколядувавши в Румунії «Черешенька», встигла ще й на щедрівки у Бориспіль.

Інф. «ТС»

зоя2


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано