A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

15 сесія Бориспільської районної ради: частина друга

Дата: 13.11.2017 10:33
Кількість переглядів: 722

У четвер, 9 листопада, продовжила роботу 15-та сесія районної ради. На друге пленарне засідання прибуло 27 народних обранців із 34. У роботі сесії взяли участь голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, заступник голови РДА Сергій Білецький, керівники структурних підрозділів, відділів та управлінь РДА, очільники районних підприємств, установ, організацій, сільські голови.

В. Байчас поінформував, що у міжсесійний період до райради надійшли пропозиції щодо розгляду низки питань, окрім тих, які не розглянули на першому пленарному засіданні. Напередодні відбулося засідання президії районної ради, де й обговорили питання порядку денного. Враховуючи позицію постійної комісії з питань гуманітарної сфери, кілька питань з розгляду було знято. До них повернуться наступної чергової сесії, яку планують на початок грудня.

Депутати внесли корективи до Програми розвитку та бюджету району на 2017 рік. Затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель: у списку налічувалося дві юридичні особи. Та позитивне рішення отримала лише одна — земельна ділянка якої розташована  на території Вороньківської сільської ради. Депутати одностайно вирішили: нормативна грошова  оцінка земельних ділянок Іноземного підприємства «І-АР-СІ» для індивідуального садівництва, розміщених  на території Вишеньківської сільської ради, має бути обґрунтована правильно.

 

Рогозів розширився

Районні обранці затвердили проект землеустрою щодо встановлення меж Рогозова. Замовником проекту виступила Рогозівська сільська рада. У межі населеного пункту включили 241 га 60 с землі.

 

Звітував «Благоустрій»

Директор КП «Благоустрій», депутат райради Андрій Величенко поінформував, що за короткий проміжок часу підприємство відновило свою роботу: придбало техніку й успішно займається ремонтом дорожнього покриття. З квітня по жовтень капітально відремонтовано вулиці Нахімова, Кобзаря, пров. Джерельний в с. Іванків; проведено ямковий ремонт на вулицях Гагаріна та Калиновій у с. Сеньківка. Наразі триває капітальний ремонт доріг вулиць Гагаріна та Вербицького у тій же Сеньківці. Обсяг виконаних робіт становить трохи більше 9 млн грн. Про прибуток «Благоустрою»покаже кінець року.

«Аби роботи велися якісно і в повному обсязі, необхідна відповідна техніка. Наразі ми не маємо такого потенціалу, тому в майбутньому звертатимемося за додатковими коштами», — наголосив А. Величенко.

 

Упорядковували мережу культури

Наступні кілька питань порядку денного були пов’язані з упорядкуванням мережі культури у районі.

З цього приводу С. Білецький зауважив, що ці установи функціонують, але не мають юридичного статусу. Аби привести мережу культури у відповідність до вимог чинного законодавства, було запропоновано утворити районні комунальні заклади «Бориспільський районний організаційно-методичний центр народної творчості», «Бориспільська районна централізована бібліотечна система», «Бориспільський районний будинок культури», «Централізована бухгалтерія з обслуговування закладів та установ культури району».

Після довгого обговорення депутати проголосували за прийняття цих рішень, а от питання щодо утворення Комунального закладу «Бориспільський районний краєзнавчий музей» зняли з порядку денного. Зауваження виникли в Іванківського сільського голови Анатолія Тура: « Це наш сільський музей, куди іванківці зносили експонати. Як людям пояснити, що музей переходить у район? Чому не запитали у громади?»

На що С. Білецький нагадав, що 2015 року сільські заклади культури, які до того часу утримували місцеві бюджети, перейшли на інший рівень фінансування –  районне утримання. На жаль, жодного рішення про передавання району закладів культури від сільських рад  немає. Тепер сільські голови наполягають, аби заклади культури знову повернулися на утримання місцевих бюджетів. Тобто району назад треба повернути юридичну особу, якої немає.

«Робота з упорядкування діяльності закладів культури триває:аби зробити правильне розмежування видатків і визначити, хто надалі буде власником цього музею як відповідна юридична особа. У реєстрі юридичних осіб музею в с. Іванків не існує взагалі. Фактично він є, ним опікуються люди, які мають отримувати гроші за свою роботу, а юридично – його немає, оскільки він не має ніякого правового статусу», — констатував С. Білецький.

Аби припинити полеміку, питання зняли з розгляду.

Підсумував І. Недогибченко: «Ми в першу чергу маємо виступати в інтересах сільської ради».

 

Внесли зміни до Статутів двох шкіл

Депутати затвердили в новій редакції Статути Великоолександрівської школи мистецтв та ремесел і дитячої музичної школи с. Щасливе; внесли зміни щодо чіткого визначення власника (засновника) – районної ради. Органом управління тепер є не відділ культури, а РДА. Окрім того, чітко упорядковується питання щодо призначення директора. Якщо раніше, за відповідним законодавством, керівника державного закладу  призначав відділ культури, то нині керівників таких комунальних закладів призначає виключно райрада.

 

Звернення до прем’єра за неналежне надання адмінпослуг

Депутати звернулися з листом до прем’єр-міністра України В. Гройсмана щодо неналежного надання адміністративних послуг жителям відділом у Бориспільському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області.

В. Байчас наголосив, що це проблема не сьогоднішнього дня. Районна рада неодноразова зверталася до відділу в Бориспільському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області та його вищестоящих органів з вимогою усунення порушень термінів надання адмінпослуг, на що вони не реагували. З метою зниження соціальної напруги у зверненні депутати просять ужити невідкладних заходів.

 

Визнати рішення таким, що втратило чинність

С. Білецький зауважив, що аналіз виконання бюджету за 10 місяців засвідчив про доволі повільне освоєння бюджетних коштів. Причина: ще не навчилися швидко визначати предмет закупівлі. Рішенням райдержадміністрації призупинено дію розпоряджень про те, що з 1 жовтня і до кінця цього року застосовувати порогові закупівлі від 3 тис. грн, аби дати змогу головним розпорядникам освоїти бюджетні кошти. Заступник голови РДА запропонував призупинити дію рішення «Про здійснення публічних закупівель у Бориспільському районі», яке прийнято у серпні, до 1 січня 2018 року. А з 1 січня 2018 воно автоматично набуде відповідної сили. Обставини змушують до цього, адже маємо виконати бюджет не лише за доходами, а й за видатками, показавши відповідну результативність.

Депутат Сергій Кравченко запропонував: 1 січня 2018 року не приймати чергове рішення про відтермінування, не призупиняти рішення «Про здійснення публічних закупівель у Бориспільському районі», а  визнати таким, що втратило чинність, хоча б до прийняття бюджету на 2018 рік. Саме це рішення депутати підтримали більшістю голосів.

Що стосується фінансування субсидій, то депутати прийняли рішення:не здійснювати за рахунок коштів районного бюджету видатки на фінансування субсидій особам, які не зареєстровані, але проживають у садових будинках чи дачних кооперативах і сплачують комунальні послуги у Бориспільському районі. Сільським радам рекомендовано вивчити питання і вжити відповідних заходів для фінансування субсидій вищезгаданим особам за рахунок коштів сільських бюджетів.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано