A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Гнідин відзначив свій 471-й День народження

Дата: 27.09.2016 10:31
Кількість переглядів: 1234

У неділю 25 вересня Гнідин відзначив свій 471-й «день народження». Подія відбулася за сценарієм Ніни Григорівни Кудько під орудою Олександра Йосиповича Лазаренка, Валентини Михайлівни Норець, Наталії Володимирівни Романюк та Оксани Вікторівни Білойван. Понад шість годин на головному сільському майдані вирувало багатолюдне свято, яке дало змогу відвідувачам вкотре переконатися в надзвичайній щедрості на таланти і обдарованості гнідинців та їхніх побратимів.
В епіцентрі урочистої частини перебували 32 учасники Вітчизняної війни з Росією та мешканці села, які активно працюють на благо Гнідинської громади. Їх віншували добрим словом, квітами, грамотами і подяками. Для них виступали місцеві аматори сцени та гості Гнідина.
Організатори не залишили поза увагою й ветеранів війни та праці, багатодітні родини, односельців, чий День народження збігається із Днем села, найстаршого та наймолодшого члена громади, молодят, що побралися нинішнього року. Не забули навіть про найстаршого та наймолодшого гнідинського приймака і невістку. Отож, кожному з активних гнідинців в сільського голови та секретаря сільської ради знайшлося тепле слово і пам’ятний сувенір.
Додав урочистості заходу духовий оркестр, керований Олегом Анатолійовичем Маринченком, виконавши низку різножанрових мелодій. До речі, цього року оркестранти вбралися у нові сценічні костюми (їх було пошито спеціально до цієї події). Потішили односельців і місцеві гармоністи, які заграли так, що до танцю стали чимало присутніх.
Гарно підготувалися до свята і наші майстри та майстрині. Варто зазначити, що таке розмаїття якісних виробів можна побачити не на кожному ярмарку. Гнідинські господині також не байдикували: вони за помірну ціну пригощали усіх своїми смаколиками. Гості мали змогу поласувати різноманітними кулінарними шедеврами - від традиційних голубців та млинців до сувенірного печива. Була нагода скуштувати навіть справжнього вірменського шашлику з пловом.
Варто згадати й про особливий колоритний декор дійства - селянський віз із усіляким сільськогосподарським збіжжям, курінь, рибальський човен зі снастями та таранею, млин-вітряк та колаж світлин із гнідинським весіллям.
Не залишилися відвідувачі й без розважально-спортивних заходів. Справжні спортсмени мали нагоду розім’яти свої м’язи в змаганнях, що їх проводив Олександр Анатолійович Маринченко. Дітлахів різноманітними конкурсами забавляла Тетяна Петрівна Кудько. Розважати ж дорослих мали за честь Наталія Володимирівна Романюк та Любов Петрівна Гусак. А за дотриманням усіх правил у конкурсах пильно слідкувало поважне журі у складі Миколи Івановича Соколова, Василя Івановича Онищенка та Володимира Павловича Солов’я.
Наприкінці загальну оцінку святковому дійству дав розважливий Петро Іванович Придиба: «Цього року було краще, ніж у всі попередні роки», − безапеляційно зауважив чоловік.

Василь Галатенко

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано