A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Військові 72-ї бригади пройдуть навчання за стандартами НАТО – Бориспільський ОМВК

Дата: 05.02.2019 10:30
Кількість переглядів: 417

Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади ім.Чорних Запорожців пройдуть навчання за стандартами НАТО під керівництвом інструкторів провідних армій світу. Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з військовослужбовцями 72-ї механізованої бригади в суботу в Білій Церкві.

«Відразу після відпочинку і реабілітації необхідно розгорнути повномасштабну підготовку бригади до виконання завдань за призначенням. Я знаю, що скоро у вашій військовій частині будуть проведені заходи щодо доукомплектування особового складу, озброєння і військовою технікою. Розпочнеться навчання особового складу за стандартами країн-членів НАТО, зокрема, під керівництвом інструкторів провідних армій світу», – сказав Порошенко. За його словами, після закінчення підготовки за стандартами НАТО будуть проведені масштабні навчання у складі бригади.

Порошенко нагадав, що підрозділи 72-ї бригади «воювали майже на всіх ділянках україно-російської війни», в тому числі брали участь в обороні донецького аеропорту, її воїни «відбивали танкові атаки ворога в лютому 2015-го під Богданівкою», вели запеклі бої під Білою Кам’янкою (Донецької області), в результаті яких встановили контроль над стратегічними висотами і звільнили значну частину української території.

Він нагадав, що «116 воїнів бригади віддали своє життя за Україну під час боїв з російськими агресорами», а 700 отримали поранення і травми. За словами президента, за проявлені мужність і героїзм 342 військовослужбовців 72-ї ОМБр нагороджені державними нагородами, а двоє отримали високе звання Героя України.

Інформація Бориспільського об’єднаного міського військового комісаріату

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано