A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Завершальна сесія районної ради: основні питання стосувалися бюджету

Дата: 23.10.2020 10:20
Кількість переглядів: 600

22 жовтня відбулася сорок друга завершальна сесія Бориспільської районної ради VII скликання. Рішення приймали 20 районних обранців. Вів пленарне засідання голова районної ради Владислав Байчас.

Депутати надішлють звернення до ВР та Мінфіну

На початку заступник голови райради Іван Недогибченко запропонував надіслати звернення до Верховної Ради України та Мінфіну стосовно зменшення реверсної дотації для  Гірської ОТГ. Суть у тому, що прогнозованими показниками бюджету-2021 передбачено вилучення з Гірської ОТГ 156 млн грн. Такі розрахунки базувалися на показниках основного державоутворюючого підприємства ДП МА «Бориспіль», що знаходиться на території ОТГ і бралися з розрахунку бюджету-2021, враховуючи ті періоди, коли аеропорт працював на повну потужність. Наразі аеропорт не довиконує планові показники бюджету району, така ж картина вимальовується і на наступний рік. Тому якщо суму реверсної дотації залишити без змін, то ні про яке будівництво Гірської школи не йтиметься. Депутати одноголосно підтримали це рішення.

Затвердили бюджет за 9 місяців та внесли зміни на наступні

На сесії затверджено звіт про виконання бюджету за 9 місяців. Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш поінформувала, що за звітний період бюджет району недоотримав з підприємств авіаційної галузі 58,3 млн грн. Для району це досить суттєвий показник. Станом на 1 листопада у вищезгаданих підприємствах скорочено 600 осіб, і це ще не остаточна цифра.

Внесено зміни до бюджету в частині освіти, медицини та культури. Що стоється медичної галузі, то на території КНП «ББЛІЛ» (колишня районна лікарня) відкриється два відділення для хворих на коронавірусну інфекцію, на що закладено 649 тис. грн. Враховуючи те, що карантинні заходи на рівні держави продовжено до 31 грудня, керівництвом району прийнято рішення перенаправити 1 млн грн з резервного фонду на управління економічного розвитку, яке наразі є головним розпорядником коштів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій для забезпечення всіх заходів для боротьби з COVID-19.

Також за кошти районного бюджету традиційно буде придбано новорічні подарунки для учнів 1-4 класів.

Районні обранці затвердили перелік вільних об’єктів комунальної власності територіальних громад сіл Бориспільського району, які пропонуються для передавання в оренду; погодили рішення передати автобус від районного управління гуманітарного розвитку Рогозівській школі тощо.

Новий керівник «Благоустрою»

У зв’язку з передчасною смертю керівника КП «Благоустрій» Андрія Величенка, призначено нового очільника комунального підприємства. Ним став депутат районної ради Володимир Шаповал.

Слова вдячності за злагоджену, плідну роботу

Насамкінець  Владислав Байчас подякував за злагоджену та плідну роботу депутатському корпусу, сільським головам, керівникам підприємств, установ та організацій району: «Ми всі працювали на благо Бориспільщини та наших земляків. Бориспільська районна рада сьомого скликання були чи не найефективнішою в Україні. І про це говорять наші справи».

Алла БОГУШ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано