A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

відбулося засідання громадської ради

Дата: 27.09.2016 10:19
Кількість переглядів: 561

Децентралізація, харчування в школах, відзначення 25-річчя Незалежності України. Про це йшлося на засіданні громадської ради у четвер, 22 вересня.

Відкрив засідання голова ради Михайло Музика. Він оголосив порядок денний та нагадав присутнім про події, організовані адміністрацією до 25-річчя від Дня незалежності України. 24 серпня на пагорбі в бік міжнародного аеропорту «Бориспіль» був відкритий наземний прапор України, зроблений із каміння. Його розміри сягають 14,5 Х 50 метрів. Прапор офіційно зареєстрований в Книзі рекордів України, як найбільший із каміння. До участі в заході були запрошені Герой України Юрій Карасик, учасники Антитерористичної операції, керівництво району та області.

В ході засідання громадської ради доповів заступник голови районної ради Іван Недогибченко. Говорячи про децентралізацію та об’єднання територіальних громад, Іван Володимирович нагадав, що у вересні 2015 року Постановою Кабінету Міністрів України в районі затверджені дві територіальні громади: Вороньківська та Мирненська. Але 31 серпня цього року на засіданні постійної комісії з питань місцевого самоврядування Київської обласної ради Перспективний план формування територіальних громад не затвердили.

«Обласна рада, як безпосередній представник громад, не може прийняти рішення, не почувши думку мешканців Київщини, — заявила тоді голова обласної ради Ганна Старикова. — Якщо населений пункт не підтримує план, який надала Київська облдержадміністрація, ми ні в якому разі не будемо його розглядати на сесії та затверджувати». «Обласна рада готова йти на зустріч, чути місцеві громади. Але позиція «ми не хочемо об’єднуватися» - не вихід», — додала очільниця облради та закликала голів сільських рад до конструктивного діалогу.

Іван Недогибченко, у свою чергу, наголосив: «Шляху назад немає, тільки об’єднання територіальних громад. Уряд застосовуватиме всі важелі впливу на процеси децентралізації, в тому числі фінансові». Тобто село, яке входитиме до складу територіальної громади, за словами І.Недогибченка, матиме більше повноважень та ресурсів для розвитку соціально-економічної галузі, інфраструктури та інших складових благополуччя громади. Йдеться також про те, щоб надходження від акцизному податку залишалися в громаді. Села, які не об’єдналися в громади, можуть втратити прибутки від акцизу вже в 2017 році.

Члени громадської ради порушили питання харчування в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Станом на вересень 2016 року гарячим харчуванням у загальноосвітніх навчальних закладах району охоплено 5707 учнів (90 %). Із них 1- 4 класів – 2862 учні (100%), 5 - 11 класів – 2845 (90%). Вартість обідів складає 12 гривень 66 копійок на одну дитину в день. У 20 школах працює 43 групи продовженого дня, харчування в яких здійснюється за батьківські кошти. Минулого навчального року за рішенням сесії Бориспільської районної ради безкоштовно харчуються також діти, батьки яких є учасниками АТО ( 150 осіб) та діти з родин, які потрапили в складні життєві обставини (363 особи).

Продовольча сировина та продукти харчування надходять у школи разом із супровідними документами, які свідчать про їхню якість (сертифікати відповідності, накладні). Основними постачальниками є місцеві підприємці та підприємства.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано