A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Денис Шмигаль: З 11 травня ми починаємо зняття перших карантинних обмежень

Дата: 05.05.2020 10:19
Кількість переглядів: 580

Стабільна ситуація з захворюваністю дозволяє з 11 травня розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи позачергове засідання Кабінету Міністрів у понеділок, 4 травня.

«Уряд в першу чергу зацікавлений, аби якомога швидше запустити всі сфери економіки, які призупинилися через епідемію. У своїх рішеннях ми керуємося виключно даними наших профільних спеціалістів. За їх розрахунками, передчасне зняття карантину – означає тисячі нових хворих. Не можна цього допустити», – наголосив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, стабільна ситуація з захворюваністю дозволяє з 11 травня розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину.

«Ми багато спілкувалися з представниками бізнесу. Розуміємо потреби і запити бізнесу, і сьогодні скликали позачергове засідання, під час якого плануємо прийняти проект постанови на прохання бізнесу, якому треба час, аби підготуватися до безпечних умов роботи», – зазначив Глава Уряду.

Денис Шмигаль повідомив, що з 11 травня будуть відкриті для відвідувань парки, сквери, зони відпочинку.

Крім того, буде дозволено працювати салонам краси, перукарням, але за певних умов, які вже розроблені і будуть представлені Міністерством охорони здоров’я України.

«Ми дозволимо роботу закладів громадського харчування на виніс. Роботу літніх майданчиків кафе і ресторанів просто неба у закладах, зареєстрованих як оператори потужності. Це дуже важлива прив’язка і можливість контролювати, в тому числі органами місцевого самоврядування», – зазначив Денис Шмигаль.

Також, за його словами, буде дозволена оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ.

«Дозвіл працювати при певних умовах отримають заклади побутового обслуговування населення за визначеними критеріями. Музеї, бібліотеки, тренування спортсменів національних збірних команд, індивідуальні тренування (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю). Стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси,  сервіс побутової техніки. Все це буде прийнято. Постанова буде опублікована і бізнес зможе бачити чітко, в яких сферах ми плануємо пом’якшення карантинних заходів з 11 травня», – повідомив очільник Уряду.

Водночас він зазначив, що поки в Україні діють карантинні обмеження: «До 11 травня ми просимо українців дотримуватися правил. Це не тільки заклики Уряду, а і наших лікарів, які зараз фактично на передовій. Дуже важливо правильно завершувати процес карантину».

Окремо Денис Шмигаль зупинився на відповідальності місцевої влади.

«Ми розуміємо важливість співпраці з місцевою владою, але не нехтуйте правилами, які діють для всіх. Не можна ухвалювати рішення по виходу з карантину за власною забаганкою», – наголосив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль акцентував увагу на тому, що у період дії карантину продовжували працювати магазини мережі будівельних гіпермаркетів та деякі заклади громадського харчування.

«Торгівля будівельними матеріалами була заборонена і залишиться забороненою до 11 травня. Те саме стосується і закладів харчування. Всі відповідні випадки порушень зараз перевіряються органами правопорядку. Невеликий магазин має працювати на рівних умовах з великими гіпермаркетами», –  резюмував Прем’єр-міністр та наголосив, що тут не має бути обраних.

Денис Шмигаль: З 11 травня ми починаємо зняття перших карантинних обмежень (ОНОВЛЕНО)

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано