A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У районі відзначили 31-у річницю аварії на ЧАЕС

Дата: 27.04.2017 10:11
Кількість переглядів: 709

26 квітня 1986 року... Для України ця дата сповнена гіркого полинового болю. 31-ий рік звучить тривожний набат чорнобильського квітня, який став мірилом людських життів, доль і мужності.

Ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС Бориспільщина вшановувала у с. Велика Олександрівка. Варто нагадати, що минулого року тут відкрили монумент, а за якийсь рік розкинувся парк, куди може прийти кожен, хто пам’ятає, і заглянути в очі історії. «Ціною власного здоров’я і життя сотні й тисячі наших співвітчизників кинули всі сили на збереження України від великої катастрофи. Багато хто з цих людей знайшов свою другу батьківщину саме на території Бориспільського району. Вічна пам’ять тим, кого немає з нами, і многая літа тим, хто живий», – наголосив у виступі голова Бориспільської РДА Дмитро Воронін. Заступник голови Бориспільської районної ради Іван Недогибченко розповів, як це було, коли він працював директором однієї зі шкіл Броварського району: «До червня все замовчували і тільки потім було прийнято міри щодо масштабної катастрофи. Насамперед, на оздоровлення було направлено дітей».

Учні Великої Олександрівки підготували факти та вірші на тему Чорнобиля. Слід наголосити, що сказане торкало душу кожного: як усіх присутніх, так і безпосередньо, учасників цієї страшної аварії 86-го. Після символічно, до монументу поклали квіти і випустили у небо маленьких вісників добра і спокою – паперових журавликів, які «несуть на своїх крилах розуміння, що щастя – це трава, у яку можна лягти не боячись радіації. Це тепла річка, у якій можна скупатися, це усміхнені дитячі обличчя».



 



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано