A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Затвердили бюджет-2018, за яким район житиме весь наступний рік

Дата: 27.12.2017 10:05
Кількість переглядів: 965

17 сесія районної ради зібрала 24 народні обранці із 34-их. 21 грудня відбулося останнє чергове засідання у цьому році з ключовим питанням порядку денного – бюджет-2018. У роботі сесії взяли участь голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова РДА Олександр Туренко, його перший заступник Руслан Садовський, заступник голови РДА Сергій Білецький, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району, сільські голови.

 

Перелік питань доповнили

кількома проектами рішень. Одне з них — про деякі питання оформлення майнових прав.

При цьому С. Білецький наголосив:

— З державного бюджету надійшла субвенція місцевим бюджетам для придбання дитбудинку сімейного типу. Цю субвенцію — 1 млн 791 тис. грн. — потрібно використати виключно цього року в нашому районі. За цей короткий проміжок часу маємо оформити майнові права. Ці кошти надходять до Бориспільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Тож керівника уповноважать на підписання купівлі-продажу, оформлення майнових прав і будинку, і земельної ділянки – за районною радою.

 

 

Внесли зміни до бюджету-2017 в частині отримання субвенцій з державного бюджету, що мають цільовий характер – стабілізаційна дотація та субвенція для придбання соціального житла для дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Затвердили проект програми розвитку на 2018 рік. Начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Наталія Паніна зауважила, що проект програми розроблено на підставі пропозицій сільських рад, бюджетних установ, підприємств та організацій. У програмі визначено першочергові заходи, які втілюватимуть у життя вже з початку нового року. Депутати затвердили розмір кошторисної заробітної плати на 2018 рік при визначенні вартості будівництва об’єктів, що споруджуються за рахунок  коштів районного бюджету. Ця цифра сягає 5,5 тис  грн, попередня — 4524 грн.

 

Також ухвалили нові редакції кількох районних цільових Програм на 2017-2019 роки. Проголосували і за новий штатний розпис виконавчого апарату Бориспільської районної ради, який набере чинності з 1січня 2018 року. Попередній розпис було затверджено у лютому 2017-го. Якщо порівнювати, то додатково ввели посаду системного адміністратора, робітника з обслуговування, водночас двох прибиральників службових приміщень переведуть зі штату РДА до райради.

 

У переддень сесії отримали лист від міської ради. Незважаючи на те, що міську первинну ланку надання медичних послуг уже створено, але перший квартал 2018 року вона функціонуватиме за рахунок коштів субвенції з міського до районного бюджету.

 

Новий бюджет – бюджет розвитку

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш підкреслила, що бюджет району на 2018 рік сформовано, виходячи з мінімальної заробітної плати 3723 тис. грн. Бюджетників повністю забезпечено заробітною платою:

— Протягом року вноситимемо певні коригування, аби забезпечити безперебійну роботу головних розпорядників коштів. Загальна сума доходів районного бюджету – 708,9 млн грн. У бюджеті-2018 закладено бюджет розвитку — 10 млн грн. До цього початковими бюджетами не приймався бюджет розвитку. При формуванні сільських бюджетів наразі застосовуватимуть програмно-цільовий метод.

Минулого року на харчування Бориспільській ЦРЛ було виділено 1 млн 400 грн. Наразі до медичної субвенції районних коштів додали майже 3 млн грн. Протягом року сума коригуватиметься у бік збільшення. Що стосується харчування дітей у ЗНЗ, то керівники ЗОШ не обмежені у визначенні тієї категорії дітей, які харчуватимуться безкоштовно.

Доходи районного бюджету зросли проти доходів минулого року на 50 млн грн. Значно збільшилася сума коштів на придбання медикаментів для ЦРЛ. Також у бюджеті передбачено кошти на відшкодування перевізникам  витрат за пільговий проїзд.

О. Туренко обґрунтував:

— Надходження збільшуються. Потенціал у району ще дуже великий. Уже нині впевнений, що будуть перевиконання і з цього бюджету. Щодо збільшення фінансування на придбання медикаментів, нагадаю, що минулої сесії було створено нове КП «Бориспільська районна аптека», тож кошти районного бюджету спрямовуватимуться на підтримку підприємства, аби жителі району могли отримувати якісні і доступні ліки.

Розпочато проектування нової підстанції в адміністративних межах Щасливого. Оскільки неякісне постачання електроенергії в складних погодних умовах гальмує розвиток усього району. Є домовленість з «Київобленерго» про будівництво нових мереж. Ці кроки мають виправити ситуацію, дати потужний поштовх до розвитку району і комфорт для кожного мешканця.

Щодо розвитку бізнесу, то на цей фактор впливають і дороги. Тільки-но закінчиться передавання Київській області доріг від «Автодору» і частину доріг передадуть району, тоді зможемо контролювати та утримувати наші дороги.

На одній із найближчих сесій плануємо внести пропозицію щодо створення соціальних маршрутів між населеними пунктами. Тоді не виникатиме запитань із пільговиками. У розкладі руху автобусів вказуватимуться рейси, де пільговики можуть їздити безкоштовно.

Наразі профінансуємо детальний план території Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Це потужний поштовх для економічного розвитку району, наповнення бюджету. Адже в концепції аеропорту — це збільшення робочих місць у компаніях, що базуються на території аеропорту на 3 тис.

 

Фракції ВО «Свобода» – «проти»

Як і минулоріч, «Свободівці» довго міркували стосовно концепції і прийняття бюджету. У кінцевому підсумку проголосували проти бюджету і Програми розвитку на 2018 рік.

 

Питання освітні підтримали

Депутати затвердили в новій редакції Статут Опорного навчального закладу «Щасливський навчально-виховний комплекс «ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок»; програму зайнятості населення Бориспільського району на 2018-2020 роки. Національна академія педагогічних наук  передала навчальну, наукову та додаткову літератури Великоолександрівській ЗОШ. Оскільки райрада є засновником ЗОШ району, то депутати підтримали це рішення.

 

Зросли межі Мирного

Проголосували за проект землеустрою щодо встановлення меж Мирного. Межі села збільшилася на понад 400 га  за рахунок земель приватної та комунальної власності земель сільської ради. Наразі загальна площа становить 740 га.

 

Нові призначення

Призначили директора КП «Бориспільська районна аптека». Керівником комунального закладу стала Тетяна Косцевич.

Насамкінець В. Байчас привітав народних обранців із прийдешніми різдвяно-новорічними святами, подякувавши кожному за плідну роботу з побажаннями нових здобутків  в ім’я розквіту рідної Бориспільщини і всієї України.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано