A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«ВИШЕНЬКИ РОЗКВІТЛИ»: НЕБАЙДУЖІ АКТИВІСТИ ВИСАДИЛИ ПОНАД 5000 РОСЛИН

Дата: 17.07.2020 09:52
Кількість переглядів: 998

Нещодавно в’їзд у село Вишеньки з боку села Гнідин розцвів чорнобривцями. Ініціатором такої доброї справи стала місцева жителька Ірина Малахова, яка вирішила у рідному селі реалізувати проєкт «Квітучий прапор України» архітектора-волинянина Василя Рижука, який під Луцьком самотужки засадив уздовж доріг сотні кілометрів чорнобривців та соняшників.

Тож заручившись підтримкою знайомих, сусідів, односельців, жінка почала збирати насіння чорнобривців, що передавали з усіх куточків України.

«Цього року підвела трохи погода – пізно потепліло, тож посіяти насіння вдалося лише в середині березня. Декілька хвиль морозів змусили мене розмовляти з квітами: просила їх не мерзнути, продовжувати рости і буяти. На щастя, вони мене почули та віддячили: вижили, тому радості не було меж», – згадує І. Малахова.

Жінка тішиться, що її ініціативу із задоволенням підтримали небайдужі односельці та жителі сусіднього Гнідина: одні безпосередньо долучались до процесу висаджування рослин, інші ділилися домашньою розсадою чи передавали посильні кошти на придбання насіння. А були і такі, хто просто частував активістів прохолодним квасом чи морозивом.

Точну кількість уже висаджених чорнобривців не рахували, але арифметика дуже проста: на один метр вздовж – 10 чорнобривців, засаджено понад 500 метрів, тому рослин понад 5000, соняшників менше.

Жінка зізналась, що разом з активістами було заплановано засадити значну територію Вишеньківської громади, однак свої корективи вніс карантин та неймовірна спека, тому цього року зупинились тільки на висаджуванні чорнобривців на центральному в’їзді у Вишеньки з боку Гнідина. А небайдужі вишеньківці та гнідинці сподіваються «очорнобривити» свою ОТГ вже наступного року.

Віта ПРАВДЕНКО, «ТС»

107714018_2717386441866193_941947759751852513_n


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано