A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

НЕ ПОТРАПИТИ НА «ГАЧОК» ВИБУХІВКИ: ЦЬОМУ НАВЧАЛИСЯ НАЦГВАРДІЙЦІ У КАНАДСЬКИХ КОЛЕГ

Дата: 06.08.2020 09:51
Кількість переглядів: 998

У Міжнародному центрі Нацгвардії, що в с. Старе, відбувся курс підготовки інструкторів з виявлення та розпізнавання вибухонебезпечних загроз (мінної безпеки), який провела група канадських інструкторів Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні на чолі з майором Меліссою Гілбрайд.

 

Упродовж тижня інструктори з інженерної підготовки Північного ОТО та частин прямого підпорядкування навчалися розпізнавати та виявляти вибухонебезпечні предмети і саморобні вибухові пристрої, вивчали способи проведення обшуку на ділянці, обшук за методом 5/25 та обшук по периметру.

Але головною метою курсу підготовки було отримати від канадських колег методологію проведення занять з особовим складом підрозділів. Для цього під час проведення фінальних тактико-спеціальних занять гвардійці розбилися на дві групи, де одна із них виступала у ролі керівників та оцінювачів, а інша – виконавців завдань і навпаки.

«Нашою метою було передати знання інструкторам Національноі? гвардіі?, і я впевнении?, що нам це вдалося. Вони багато чому навчилися та поділилися власним досвідом з нами, як пересуватися, вести біи? і виживати у будь-якому середовищі. Це був справжніи? успіх!» – наголосив, підбиваючи підсумки занять, канадський інструктор воррент-офіцер Дейл Курдзієл.

По завершенню занять гвардійцям вручили сертифікати про проходження курсу, а ті подякували канадським колегам за співпрацю.

«Досвід, який ми отримали під час курсу підготовки від канадських інструкторів, дуже цінний та важливий для нас. У саперній справі помилка коштує життя. Ми його вдосконалюватимемо та передаватимемо гвардійцям підрозділів», – сказав начальник навчального відділу підготовки фахівців інженерної служби Навчально-бойового центру підготовки до спеціальних дій підполковник Володимир Сорокін.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

DSC08353


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано