A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Юрій Йовбак: «Ми повинні виробити в дитині органічну потребу щоденно займатись спортом»

Дата: 27.10.2016 09:45
Кількість переглядів: 604

Молодшим школярам Щасливського НВК справді пощастило. 25 жовтня вони стали учасниками незвичайних спортивних змагань «Спорт на здоров’я», які по всій Європі проводить Європейська федерація футболу УЄФА.

Близька ста хлопчаків та дівчаток мали можливість позмагатися у різноманітних спортивних естафетах, які цікаво організували для них представники Англії, Швейцарії, Німеччини та Італії.

Не дивлячись на достатньо прохолодну погоду і поривчастий вітер з дітей «Йшла пара», бо жодної хвилини з 45 діти не стояли, як часто трапляється у нас на уроці фізкультури.

 

 

 

 

Вони були у постійному русі: бігали, стрибали, робили «кувирки», віджималися, били по м’ячу…

Їх не треба було заставляти. Вони робили все залюбки з бажанням. Діти «пролетіли» всі сім станцій, на які було виділено по п’ять хвилин часу..

На кожній станції були свої переможці, яким щиро аплодували, ставали в коло і підкидували у повітря як чемпіона.

Тренер-волонтер спокійно брав дитину, яка втомилася, на руки і разом з ним пробігав решту дистанції, допомагаючи їй не підвести команду.

Інший волонтер брав дитя на руки і підкидав угору заспокоюючи дитину за окрему невдачу.

Спортивне знаряддя просте: фішки і м’ячі. Але спортивний дух і експресія, любов і повага до справи мають найголовніші чинники.

Після кожної естафети діти ставали у коло і мали можливість 30-40 секунд пограти у дитячі ігри європейських країн, вигукуючи ім’я героїв казок як «Чіполіно» , «Аліса», «Пепа», «Герда», «Кай».

Це тільки окремі епізоди. Естафетні змагання закінчилися і стало шкода, що їх не побачили всі вчителі початкової ланки, вчителі фізкультури не тільки нашої школи, а й усього району.

Було чому повчитись і дорослим, і дітям.

По закінченню змагань кожен із учасників зрозумів, щоб бути здоровим неодмінно треба займатись спортом. Дуже просто. Але як важко.


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано