A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

В облраді обговорили проект Програми утилізації твердих побутових відходів

Дата: 06.02.2017 09:45
Кількість переглядів: 536

За ініціативи Київської обласної ради, спільно з Київською обласною державною адміністрацією, було проведено засідання по обговоренню проектів Програм утилізації твердих побутових відходів. На заході були присутні голова Київської обласної ради Ганна Старикова, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, голова Тимчасової контрольної комісії з розробки плану заходів щодо припинення діяльності нелегальних сміттєзвалищ на Київщині Сергій Федорченко, депутат облради, директор департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА Вікторія Киреєва, перший заступник голови облради Володимир Майбоженко, заступник голови облради Микола Стариченко, депутати обласної ради Юрій Опенько, Руслан Кузьменко, Сергій Кармазін, Максим Запаскін, Вячеслав Хмельницький, Наталія Музиченко, начальник управління комунального майна Київської обласної ради Олександр Доценко та інші.

 

На початку наради, голова обласної ради наголосила, що одним з пріоритетів роботи Київської облради та Київської ОДА в 2017 є розробка і реалізація дієвої програми поводження з твердими побутовими відходами для Київської області.

«Усі ми знаємо, що 25 років це питання на рівні держави ніяк не розглядалось. І на сьогоднішній день немає комплексних стратегічних програм поводження з ТПВ. Представники Київщини – депутати обласної ради та держадміністрація – є своєрідними «заручниками» даної ситуації. Безпосередня близькість до багатомільйонного мегаполісу призводить до утворення на території області великої кількісті нелегальних сміттєзвалищ, та таких, що не відповідають стандартам», - зазначила Ганна Старикова.

Також очільниця облради зауважила, що не зважаючи на різні підходи до вирішення питання, проблем на шляху реалізації цієї глобальної задачі теж буде багато.

«Але спільна консолідована позиція дозволить нам почути один одного і дійсно виробити ту концепцію, яка для Київської області дасть найкращий результат!», - сказала голова обласної ради Ганна Старикова.

«Зараз відбувається дуже відповідальний момент підготовки обласних програм, які обласна адміністрація винесе на розгляд депутатів облради. Питання по утилізації твердих побутових відходів – одне з тих, яке підтримує, і рада, і адміністрація. Сьогодні тут зібралося експертне середовище, яке допоможе виробити єдину позицію», сказав голова облдержадміністрації Олександр Горган.

Представники депутатських фракцій, профільних департаментів КОДА і приватні компанії висловили своє бачення поводження із твердими побутовими відходами. Зокрема, депутат облради Юрій Опенько висловив думку, що концепція обов'язково має містити не тільки поводження з твердими побутовими відходами, а й поводженням з будівельними та токсичними відходами, які генерують область.

У підсумку зустрічі, були сформовані чіткі напрямки руху до впровадження та реалізації якісної Програми утилізації твердих побутових відходів.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано