A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Із сесії Бориспільської районної ради Засідання друге: нагороди, старт реорганізації двох рад та відкладений регламент

Дата: 10.12.2020 09:33
Кількість переглядів: 525

Реорганізацію Переяслав-Хмельницького та Яготинського районів розпочато. Відповідне рішення було ухвалено на другому пленарному засіданні першої сесії Бориспільської районної ради.

Окрім того, депутати ухвалили низку «технічних рішень», які є доленосними для процесу децентралізації та життя громад новоствореного району. Працювали оперативно і менш ніж за годину встигли підтримати перейменування Гнідинської сільської ради, дати старт ліквідації низці установ та організацій, а також затвердити склад комісій. А от затвердження регламенту відклали – очікуватимуть пропозицій від депутатів.

Вручено відзнаки «За заслуги перед громадою»

Засідання сесії 8 грудня розпочалося із вручення відзнак «За заслуги перед громадою». Заступник голови райради Іван Недогибченко привітав присутніх і закликав усіх «виправдати сподівання мешканців».

Також він зауважив, що вручення відзнак – традиція Бориспільського району, яку мають намір підтримувати і впродовж діяльності Бориспільської райради VIII скликання.

«Нагрудними знаками відзначено депутатів райради, які увійшли до депутатського корпусу VIII скликання і були депутатами райради попереднього скликання, – Володимира Гапона, Віталія Пилипчука, Юрія Коваленка, Оксану Сердюк, а також голову Гірської сільської ради Романа Дмитріва», – наголосив І. Недогибченко.

Склад комісій затвердили, а регламент відклали

Після коротких урочистостей депутати взялися до роботи – внесли низку питань до порядку денного, а потім затвердили склад комісій.

Без уточнень не обійшлося. Пропозицію «ЄС» щодо переведення депутата з освітньої до земельної комісії підтримали, а аналогічне прохання «Свободи» відхилили. У комісії банально закінчилися місця.

Голова районної ради Антон Мотрич зауважив, що регламент (у редакції від 2015 року) свідчить про те, що в комісії може бути не більше дев’яти депутатів. Але оскільки новий регламент поки не затверджений, він закликав депутатів подавати свої пропозиції. Однією з них може бути й розширення складу комісій.

Саме задля можливості «внести пропозиції» питання затвердження регламенту вирішили відправити на доопрацювання.

«На внесення пропозицій даємо 10 днів, тож до 13 грудня час ще є. Винесемо це питання на наступну сесію», – наголосив голова райради.

Інші питання, як-то затвердження президії, а також положення про її діяльність та про помічників депутатів, підтримали без обговорень. До слова, як указано в рішеннях, депутат Бориспільської райради може мати до п’яти помічників, а президія сформована із голів фракцій та очільників постійних комісій.

Децентралізація в дії: запущено процес реорганізації та ліквідації

Наступні рішення ради, ухвалені 8 грудня, можна вважати історичними і доленосними. Своїми «за» депутати дали старт реорганізації Переяслав-Хмельницької та Яготинської райрад.

Обидві реорганізаційні комісії очолив голова Бориспільської райради Антон Мотрич, щоб «контролювати терміни і вимоги».

До низки важливих і доленосних рішень також слід віднести й перейменування Гнідинської сільської ради на Золочівську та старт процесу ліквідації низки установ і організацій, серед яких: Районний методичний кабінет, Централізована бухгалтерія з фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти і культури, Бориспільська районна централізована бібліотечна система, Бориспільський районний будинок культури, Бориспільська районна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, Бориспільський районний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Під час обговорення було вказано, що ці процеси продиктовані вимогами децентралізації, оскільки всі повноваження передаються на місця – новоствореним ОТГ.

Питання щодо працевлаштування спеціалістів, а також передавання майна планують вирішити найближчим часом й «максимально безболісно».

Закривали засідання сесії «організаційними» питаннями: депутатів закликали не забувати про декларації, щоб правоохоронні органи ними «не займались», а також попросили подати фото для стендів – щоб нова велика громада мала змогу з ними «познайомитись».

Тоня ТУМАНОВА, «ТС»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано