A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ДВІ ПЛАТІЖКИ ЗА ГАЗ: СКІЛЬКИ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ

Дата: 29.01.2020 09:27
Кількість переглядів: 287

Від січня кожен споживач, який використовує газ чи то для обігріву, чи для приготування їжі, вже отримує дві окремі платіжки. Одна квитанція за фактично спожитий газ, інша – за його транспортування. Вартість доставки вираховуватимуть для кожного споживача окремо: спожитий за останній рік обсяг газу розділять на 12 місяців і помножать на спеціальний тариф на доставку. Цей тариф у кожному регіоні різний.

«Залежать від протяжності мереж. І коливається від 28 копійок у Києві до 2 гривень на Львівщині», – пояснює Тетяна Бойко, координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянська мережа Опора.

За транспортування газу слід проводити оплату за поточний місяць до 20 числа. За кожен день протермінування нараховуватимуть пеню. А якщо ігнорувати нову платіжку, обіцяють відрізати газ. Навіть якщо газ не використовується чи власники відсутні вдома, за доставку газу доведеться платити. Оскільки він поставляється до оселі й обслуговуються мережі. У людей, які мають лише газову плиту, вартість доставки може бути меншою за комісію, що бере банк. Тому їм радять платити одразу на кілька місяців наперед.

Експерти радять українцям не боятися розділення платежів і вивчити нове слово – анбандлінг (відокремлення газотранспортної системи України від управління «Нафтогазу» – ред.). На їхню думку, після відокремлення транспортування вже підскочило в ціні і наступне його здорожчання заплановане на перше липня.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано