A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

На сесії районної ради: Район житиме в режимі економії та першочергові завдання реалізовуватимуться

Дата: 15.05.2020 09:17
Кількість переглядів: 913

На чергову тридцять дев’яту сесію районної ради прибуло 24 районі обранці із 34-ьох. У засіданні взяли участь голова райради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова РДА Володимир Строкань, сільські голови, керівники установ, підприємств та організацій району. Сесія проходила, як і кілька попередніх засідань, в умовах карантину.

Передали продукти харчування бюджетним установам

Депутати одноголосно прийняли рішення про передачу продуктів харчування з освітніх закладів до ББЛІЛ (колишньої районної лікарні) та двох відділень районного терцентру з обслуговування одиноких громадян у Ревному та Любарцях. Під час карантину заклади освіти району перейшли на дистанційне навчання. А ще раніше у школи та дитсадки  було заготовлено певні продукти харчування, які використати найближчим часом немає змоги. Тож вирішили передати продукти бюджетним установам.

У режимі економії

Внесли зміни до районного бюджету. Тамара Матяш, начальник управління фінансів РДА, зауважила, що на 1 травня зведений бюджет Бориспільського району виконаний на 100,4 відсотки. Районний бюджет недоотримав 5 млн грн – податок на доходи з фізичних осіб. Отож район певний час житиме у режимі економії. Зміни до бюджету внесли винятково в частині розподілу існуючих планових призначень в розрізі головних розпорядників коштів, надаючи перевагу тим видаткам, які наразі є найнеобхіднішими - завершення капітальних ремонтів у ББЛІЛ та освітніх потреб. Усі інші видатки залишаються без змін.

 

Одне комунальне підприємство ліквідували, інше - створили

У зв’язку з відсутністю фінансування  ліквідували КП «Бориспільський районний консультативно-діагностичний центр», який мав функціонувати на базі Вороньківської дільничної лікарні.  Окрім гарної ідеї – створити діагностичний центр, питання не зрушило з мертвої точки.Отож депутати уповноважили РДА визначитися з ліквідаційною комісією, а потім  спільно завершити процедуру ліквідації.

 Для надання якісних послуг з організації (утворення) будівництва, утримання та обслуговування територій кладовищ, обранці прийняли рішення створити районне спеціалізоване комунальне підприємство «Стреліція». Підприємство буде створене на базі комунальної власності, тож сільські ради за бажанням можуть укладати договори про надання ритуальних послуг. Наразі вишукують вільні земельні ділянки під відкриття нового кладовища в районі.

Вносили зміни, звітували, погоджували

Затвердили Статути комунальних підприємств «Благоустрій» та «Бориспільська районна аптека» у новій редакції. Внесли зміни і до районної цільової програми «Електронна Бориспільщина». Суть змін полягає у виділенні додаткових коштів на оцифрування архівних документів.  Державний архів знаходиться досить таки в плачевному стані, тож така підтримка є  суттєвою.

Керівники комунальних підприємств району – «Благоустрій», «Зубр», «Бориспільрайпроект», «БТІ» звітували про свою діяльність у 2019 році. Роботу підприємств одноголосно визнали «задовільною».

Депутат А.Мотрич повідомив, що Державна служба геології та надр України звернулася з клопотанням до районної ради, аби погодити ТОВ «Кардікс Ван»  видачу спеціального дозволу на геологічне вивчення пісків Процівської ділянки, що розташована в східній частині акваторії Канівського водосховища. Районні обранці підтримали рішення.

Васильки виросли більш ніж удвічі

Затвердили проект землеустрою щодо встановлення меж с. Васильки, що належить до Старівської сільської ради. Із 179 гектарів площа Васильок виросла і наразі становитиме 448,30 га.

 

Символіка району на формі гвардійців

Надали дозвіл військовій частині 3070 Національної гвардії України, що дислокується в Старому, на використання зображення герба Бориспільського району в дизайні нарукавного знаку військової форми. Тепер символіка району прикрашатиме військову форму гвардійців.

Алла БОГУШ

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано