A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

АНАСТАСІЯ АВРАМЕНКО: «ЦЕ ПРОФЕСІЯ МРІЇ!»

Дата: 10.07.2020 09:16
Кількість переглядів: 687

«Зустрічати світанок в Єгипті, вечеряти у Львові, а потім побачити Ейфелеву вежу над Парижем та полетіти до Ізраїлю. Хіба це не професія мрії?» – з таким захопленням розповідає про свою роботу 24-річна бортпровідниця Анастасія Авраменко з села Кучаків.

Дівчина зізнається, що любов до неба та польотів з’явилася ще в дитинстві, тому після закінчення школи, не роздумуючи, подала документи до Національного авіаційного університету. Йшла до своєї мрії впевнено, і вже другий рік працює в одній з українських авіакомпаній. За цей час Анастасія встигла відвідати понад 10 країн, хоча більшість напрямків не передбачає можливість виходу екіпажу в країну прильоту.

«Якщо екіпажу заборонено вихід у тій чи іншій країні, я все одно намагаюсь зробити ковток «іншого» повітря. Думаю, мої колеги мене підтримають, коли скажу, що у кожній країні повітря має свій особливий запах», – розповідає А. Авраменко.

Однак перед початком роботи довелося пройти довгий етап підготовки. По-перше, постійна робота над собою та покращення рівня англійської мови до вільної розмовної. По-друге, спеціальний курс, який передбачає основи медичної допомоги, психологічні тренінги, вміння працювати в команді тощо.

«Наші обов’язки передбачають уміти за потреби надати першу медичну допомогу, заспокоїти під час стресової ситуації та діяти рішуче у разі словесної перепалки між пасажирами на висоті. Взагалі, професія бортпровідника вимагає рішучості, витримки, вміння оперативно приймати зважені рішення та діяти», – наголошує бортпровідниця.

Працювати у цій сфері Анастасії подобається, незважаючи на те, що не часто буває вдома і не завжди може приєднатися до родинного свята, часом організм дає збій після тривалих польотів та хочеться спати вночі. Однак, зізнається дівчина, про ці труднощі відразу забуваєш, коли маєш змогу бачити неймовірні світанки та заходи сонця, коли тобі захоплено посміхаються дітки, а щасливі пасажири дякують за гарний початок відпочинку.

Та й на борту авіаліній часто можна побачити зірок українського шоу-бізнесу. Анастасія згадує, що 1 січня летіли учасники гурту «Mozgi», які поверталися з Єгипту після новорічного концерту. Також на роботі зустрічала співаків Монатіка, Віталія Козловського, теле- і радіоведучого Нікіту Добриніна, екс-холостяка Іраклі Макацарія та інших.

Віта ПРАВДЕНКО, «ТС»

А.Авраменко 1


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано