A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Із зали засідань. На позачерговій 31-ій сесії районної ради

Дата: 15.08.2019 08:40
Кількість переглядів: 2344

13 серпня відбулося позачергове засідання 31-ої сесії районної ради. Рішення приймали 25 депутатів із 34-ох обраних. Активно долучилися до їх обговорення голова Бориспільської районної ради Владислав Байчас, в. о. голови РДА Руслан Садовський, заступник голови райради Іван Недогибченко, заступник голови РДА Сергій Білецький, сільські голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій району.

Дільничні лікарні – у комунальну власність територіальних громад сіл

Минулого засідання депутати передали будівлю Старівської дільничної лікарні у комунальну власність територіальної громади с. Старе. Цього разу аналогічне рішення затвердили стосовно Любарецької, Вишеньківської, Рогозівської та Вороньківської дільничних лікарень,  передавши їх у власність сільських рад разом з нерухомим майном. Проте до рішення внесено корективи.

І. Недогибченко наголосив, що в районі гостро стоїть питання створення ще одного відділення територіального центру з обслуговування одиноких громадян (наразі єдине знаходиться у Ревному). Тож депутати підтримали пропозицію: медамбулаторію Любарецької дільничної лікарні передати в комунальну власність сільської ради, а стаціонарне відділення – районному терцентру.

Лікарня – 50 на 50

Депутати одноголосно надали дозвіл на вступ міської ради до складу засновників Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування (колишня центральна районна лікарня). Наразі органом управління залишається районна держадміністрація і керівництво лікарні, а район і місто віднині в рівних долях (50 на 50) є співзасновниками головного медичного закладу Бориспільщини.

Ось короткий коментар В. Байчаса: «Останнім часом ми левову частку бюджетних коштів спрямовували на районну лікарню, наразі ж ці спрямування ділитимуться надвоє з містом, і ми зможемо приділити більшу увагу сільським медабулаторіям і ФАПам».

І. Недогибченко додав: «Уже тричі відбувалися наради у голови облдержадміністрації за участі керівників міста, району та головного лікаря, на яких обговорювалося питання подальшого функціонування ББЛІЛ (районної лікарні), аби покращити умови роботи лікарів та  обслуговування пацієнтів. Разом окреслили стратегічну карту: спочатку відремонтуємо те, що маємо, а потім побудуємо новий лікувальний корпус. Район передав місту проєктно-кошторисну документацію, місто витратило 100 тис. грн на коригування відповідного проєкту, заклавши до бюджету 40 млн грн на будівництво нового лікувального корпусу, але наразі стоїть питання не будівництва корпусу, а ремонту існуючих приміщень. Є пропозиції, зокрема міських депутатів, одночасно з капітальними ремонтами будувати новий лікувальний корпус. Найближчим часом усі питання будуть узгоджені з містом і, безсумнівно, кардинальні зміни чекають на нашу лікарню, адже через рік президент приїде дивитися на результат роботи місцевої влади».

В. Байчас додав, що район уже направив листа до обласної ради щодо виділення з обласного бюджету 25 млн грн на утеплення приміщень лікарні й чекає на позитивну відповідь.

 

 

Бюджет перевиконано, але коштів – зась

Внесено доповнення про Програми соціально-економічного та культурного розвитку району. Всі пропозиції стосувалися капітальних ремонтів приміщень ББЛІЛ.

Відповідно, було внесено зміни до районного бюджету, що стосувалися виключно прийняття субвенцій з бюджетів різних рівнів. Також враховано субвенції від шести сільських рад та 15 млн грн з міського бюджету на капітальний ремонт пологового відділення.

Районний бюджет виконано на 104,1%. Відповідно до Бюджетного Кодексу право на уточнення бюджету до 5% вважається плаваючим, тобто не дає права на уточнення. Хоча в цифрах перевиконання становить 12 млн грн. Для нашого бюджету сума значима, але перевиконання не становить отих 5% для додаткового виділення коштів.

Болюче: робота поштових відділень

До порядку денного внесли питання і про роботу «Укрпошти», яке ініціював Гірський сільський голова Роман Дмитрів. Суть його ось у чому. У працівників сільських відділень мізерна заробітна плата, листонош не вистачає, а хто піде працювати на «мінімалку»? Навантаження надмірне – а зарплата низька. Майже у всіх приміщеннях капітальні ремонти зроблено за кошти сільських бюджетів, але ніякі гарні умови роботи не врятують, коли за неї отримуєш копійки. Не дай, Боже, відділення закриють, а чутки вже ширяться…

В. Байчас підкреслив, що це проблема  державного рівня. А для літніх людей поштові відділення в селах необхідні, як повітря. І якщо паралізується робота поштових відділень, то пенсіонери змушені будуть потерпати від незручностей: «Треба прийняти спільне  рішення, до якого долучиться і міська влада, та направити колективний лист до вищих інстанцій. Можливо, нам вдасться зрушити питання з місця».

Про ремонт дороги та будівництво спортивного майданчика

Автомобільна дорога вулицями Запорізька – Північна – Завокзальна, що з’єднує мікрорайон Промінь з кільцевою дорогою, конче потребує ремонту. Багато часу вона не мала господаря, і район узяв її собі на баланс. Наразі місто звернулося з проханням передати її у власність і, відповідно, відремонтувати. Депутати одноголосно підтримали позитивне рішення.

На прохання Іванківської сільської ради їй передали проєкт на будівництво спортивного майданчика, який виготовило УКБ.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано